Vianor Autohuolto

 Avainkierto 12
05840 Hyvinkää (Veikkari)

 Ajanvaraus puh. 
010 401 3060

 Avoinna arkisin 
8.00 - 16.30

 myynti06@vianor.com

Renkaat ovat ainoa yhteys auton ja tienpinnan välillä ja kaikissa olosuhteissa turvallisuus on kiinni noin neljän kämmenen kokoisesta kosketuspinnasta.

Kulutuspinnan pääurien syvyys tulee olla kesärenkaissa vähintään 1,6 mm ja talvirenkaissa vähintään 3,0 mm. Lain vaatimat minimiurasyvyydet ovat hankalissa olosuhteissa riittämättömät ja vesiliirto- ja sohjoliirtovaaran vuoksi yleisesti suositellaan kesärenkaiden vähimmäisurasyvyydeksi 4mm ja talvirenkaille 5 mm.

 

Henkilö- ja pakettiautoissa on talviaikaan käytettävä talvirenkaita jotka voivat olla joko nasta- tai kitkarenkaita. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun, mutta laki sallii käytön muinakin ajankohtina mikäli sää tai keli sitä edellyttää. Henkilöauton perävaunussa jonka paino on yli 750 kg, on käytettävä nastarenkaita jos vetoautossa on sellaiset.

Auton rekisteritiedoissa on merkittynä suositellut/hyväksytyt rengaskoot. Ilmoitettuja rengaskokoja saa leventää tai kaventaa maksimissaan 30 mm ja vanteen halkaisijaa voidaan muuttaa yhdellä tuumalla ilman muutoskatsastusta. Uudemmissa autoissa tulee huomioida esimerkiksi jarrusatuloiden, pyörän ripustuksien ja ABS-jarrujärjestelmien rajoitteet rengaskoon muutoksissa.

Rengaspaineilla on suuri merkitys auton turvallisuuteen, ajo-ominaisuuksiin, polttoaineen kulutukseen sekä renkaiden käyttöikään. Oikeat rengaspaineet eri kuormituksille löydät yleensä auton ohjekirjasta. Toisistaan poikkeavat rengaspaineet auton eri puolilla ovat todellinen turvallisuusriski ja sen takia on suositeltavaa tarkastaa rengaspaineet kerran kuukaudessa kaikista viidestä renkaasta. Tarkastus tulisi suorittaa aina ennen ajoa kun renkaat ovat kylmät.

Tarkkaile säännöllisesti renkaidesi kuntoa ja kulumista ja säädä ajotapasi ja vauhtisi kelin mukaan. Parhaatkaan renkaat eivät aina auta ja vahinkoja sattuu, mutta etenkin vesiliirron vaara on ilmeinen huonokuntoisilla ja kuluneilla renkailla kun tienpinta tai ajoura on veden peitossa. Jos renkaasi kuluvat epätasaisesti, on hyvä kääntyä asiantuntevan rengasliikkeen puoleen selvittääksesi mistä kuluminen johtuu.

Varastoitaessa renkaat tulisi säilyttää kuivassa ja viileässä tilassa suoralta auringon valolta suojattuna. Renkaita ei saa laittaa puristuksiin eikä niiden päälle ei saa varastoida mitään, sillä pitkäaikaisessa varastoinissa rengas voi menettää muotonsa. Liutottimien, öljyjen sekä rasvojen joutumista kosketuksiin renkaiden kanssa tulee myös vältää.

Rengaspalvelut Menu